Ажурирано на Mar 24, 2024 | Индиска е-виза

Процес на аплицирање за индиски визи

Аплицирајте онлајн за апликација за индиска виза. Формуларот за апликација бара да внесете лични податоци, семејни податоци, да извршите плаќање преку Интернет, а потоа eVisa India се издава во рок од 24 до 72 часа по пополнувањето на формуларот за апликација.

Позадина

Формуларот за апликација за виза за Индија беше формулар базиран на хартија до 2014 година. Оттогаш, повеќето патници ги користат придобивките од процесот на онлајн апликација. Вообичаени прашања во врска со апликацијата за индиска виза, за тоа кој треба да ја пополни, информациите потребни во апликацијата, времетраењето што е потребно за да се пополни, какви било предуслови, барања за подобност и насоки за начинот на плаќање веќе се дадени во детали.

Процес на аплицирање за индиски визи

Постојат следниве чекори во процесот на апликација за индиски визи:

  1. Чекор 1: завршувате Формулар за апликација за индиски визи.
  2. Чекор 2: Плаќате користејќи која било од 135-те валути користејќи кредитна или дебитна картичка.
  3. Чекор 3: Ги давате сите потребни дополнителни детали.
  4. Чекор 4: Добивате електронска индиска виза преку Интернет (eVisa India).
  5. Чекор 5: Одите на аеродром.

исклучоци: Во мал број случаи, може да ве контактираме за време на Процесот за аплицирање за индиска виза, како на пример кога сте го изгубиле пасошот, повторно поднеле барање за виза кога тековната индиска виза сè уште била валидна или да побараме повеќе детали во врска со целта на вашата посета како што бара Канцеларијата за имиграција на Владата на Индија.

Во ниту една фаза од процесот на аплицирање не треба да одите во индиската висока комисија или индиската амбасада.
Не одете на аеродром додека не се слушнете од нас. Поголемиот дел од барањата се одобрени, со статус на ДОМОДЕН.

НЕ треба да одите на аеродром до исходот Одлучен е Процес на апликација за виза за Индија. Во огромно мнозинство на случаи исходот е Успешна со статус на ДОМОДЕН.

Кои детали се потребни во формуларот за апликација за индиска виза?

Пред да се изврши плаќањето, потребни се лични податоци, детали за пасош, карактер и детали за кривични дела од минатото.

По извршената успешна исплата, потребни се дополнителни детали во зависност од видот на вашата виза што сте ја поднеле и времетраењето на визата. Формулар за апликација за виза во Индија се менува врз основа на видот и времетраењето на вашата виза.

Кој е процесот за добивање индиска виза?

Процесот е да се аплицираат онлајн, изврши плаќање, достави дополнителни детали. Сите дополнителни детали потребни од вас ќе бидат прашани преку е-пошта што сте ја регистрирале на оваа веб-страница. Можете безбедно да обезбедите дополнителни детали со кликнување на врската во е-поштата.

Дали индиската виза бара детали од моето семејство како дел од Формуларот за апликација за виза во Индија?

По извршувањето на деталите за семејството за плаќање, во повеќето случаи ќе бидат потребни детали за сопружниците и родителите.

Ако доаѓам за бизнис во Индија, какви детали од мене бара формулар за апликација за виза во Индија?

Ако ја посетувате Индија за комерцијален или деловен потфат, тогаш ќе ви бидат побарани детали за индиската компанија, име на референца во Индија и вашата визит-карта/визит-картичка. За повеќе детали за Визи за е-бизнис посетете тука.

Ако доаѓам на медицински третман во Индија, дали има други размислувања или барања во Формуларот за апликација за виза во Индија?

Ако ја посетувате Индија заради медицински третман, потребно е писмо од болницата на болничкиот меморандум во кое се наведува целта на вашата посета, медицинската процедура, датумот и времетраењето на вашиот престој. За повеќе детали за Медицинска eVisa посетете тука.

Ако баравте медицинска сестра или медицински придружник или член на семејството да ви помогне, тогаш истото може да се спомене и на писмото. А виза за медицинска придружба е исто така достапен.

Што ако сакам да ги променам информациите во мојот формулар за апликација за виза во Индија по поднесувањето?

Откако ќе го пополните формуларот за апликација за индиска виза, треба да дозволите 3-4 работни дена да се донесе одлуката. Повеќето одлуки се носат за 4 дена, а некои од нив одземаат и до 7 дена.

Дали има нешто што треба да сторам по поднесувањето на формулар за апликација за индиска виза?

Ако има нешто што се бара од вас, тогаш нашиот тим за биро за помош ќе контактира. Ако има дополнителни информации што ги бараат службениците за имиграција на Владата на Индија, тогаш нашиот тим за биро за помош ќе стапи во контакт со вас преку е-пошта во прв степен. Не треба да преземате никакви активности.

Дали ќе ме контактирате откако ќе ја поднесам мојата апликација за виза во Индија?

Можеби нема да ве контактираме во повеќето случаи, освен да ви испратиме исход од апликацијата за доделена виза за Индија.

Во мал процент / малцинство случаи, можеме да ве контактираме ако фотографијата од лице не е јасна и не е во согласност со Барања за индиска виза за фотографии.

Што ако сакам да ги променам информациите во мојот формулар за апликација за виза во Индија по поднесувањето?

Доколку сфатите дека сте направиле грешка во вашата апликација, тогаш можете да не контактирате Help Desk. Во зависност од фазата во која е вашата апликација, можеби е можно да се изменат деталите.

Може ли да ја сменам мојата туристичка виза во деловна виза и обратно, откако ќе го пополните формуларот за апликација за виза во Индија?

Откако ќе се достави Формулар за апликација за виза во Индија, можете да стапите во контакт со нашата биро за помош, обично ако вашето барање е повеќе од 5-10 часа по поднесувањето на вашата апликација, може да биде предоцна како општо упатство. Сепак, можете да стапите во контакт со нашата биро за помош и тие можат да размислат за модифицирање на вашата апликација.